Romana Engleza 
 
S-a lansat noua versiune a site-ului SC ENERGOPROIECT SRL. Comunicati-ne parerile dvs. referitoare la noua imagine. Va multumim !
 
Proiectare

Serviciile de proiectare realizate de firma noastra acopera toate etapele de derulare ale unui proiect (proiect tehnic, proiect pentru autorizatia de constructie/demolare si detalii de executie), specialistii nostri avand capacitatea de  armoniza dorintele factorilor implicati in proiect (arhitect, beneficiar, manager de proiect) pentru ca rezultatul final sa fie un succes.

Proiectarea de arhitectura, instalatii, drumuri, studiile de teren si inercarile in situ sunt servicii indirecte pe care firma noastra le executa prin colaborari cu firme partenere consacrate de care ne leaga o lunga relatie de afaceri .

Proiectarea structurala este o activitate de un inalt profesionalism in care se imbina pregatirea tehnica superioara, experienta in domeniu, cunoasterea prescriptiilor si normativelor romanesti, a noilor concepte tehnice din tarile cu traditie in domeniul ingineriei seismice si creativitatea, flexibilitatea si folosirea unor programe de calcul performante.

Proiectarea structurala se desfasoara in urmatoarele etape:

- Conceperea structurala consta in transpunerea tuturor necesitatilor si dorintelor clientului intr-o structura virtual realizabila, care sa respecte simultan atat prevederile normelor si standardelor de proiectare a constructiilor aflate în vigoare, cat si principiile proiectarii performante, economice.

- Modelarea structurala reprezinta transpunerea modelului virtual realizabil, obtinut în urma etapei de concepere structurala, intr-un model de calcul simplificat, care sa il aproximeze cat mai exact si care sa permita analiza structurala intr-o maniera care sa conduca la o proiectare facila a fiecarui element structural. 

- Analiza structurala presupune efectuarea unor calcule ingineresti asupra modelului de calcul, care sa conduca la cunoasterea detaliata a starii de solicitare in fiecare element al structurii de rezistenta si care sa permita dimensionarea detaliata si facila a structurii ce va fi realizata efectiv. Aceasta etapa a proiectarii este realizata -aproape în exclusivitate- cu ajutorul unor programe de analiza structurala bazate pe MEF (Metoda Elementelor Finite).

- Optimizarea structurala reprezinta acea etapa a proiectarii ce presupune analiza ciclica a structurii urmarind optimizarea unor parametri ai acesteia si atingerea unor standarde de performanta a proiectarii, oglindite- in general- in minimizarea consumurilor si/sau a costurilor. Este, desigur, etapa cea mai importanta pentru o proiectare de succes a unei constructii cu o arhitectura data (fie ea civila, industriala sau edilitara). Si aceasta etapa se bazeaza pe utilizarea unor programe de analiza si optimizare structurala performante.

Proiectarea lucrarilor de gospodarire a apelor:

Gospodarirea apelor se ocupa de studiul ansamblului de lucrari, masuri şi activitati necesare pentru: cunoasterea, utilizarea, valorificarea rationala, mentinerea sau imbunatatirea resurselor de apa pentru satisfacerea nevoilor sociale si economice, la protectia impotriva epuizarii si poluarii acestor resurse, precum si la prevenirea si combaterea actiunilor distructive ale apelor.

Pentru fiecare din activitatile ce constituie lucrarile de gospodarire a apelor specialistii nostri se implica in realizarea de proiecte din ramurile adiacente acestui domeniu atat de vast: hidrotehnica, hidroenergetica, hidroamelioratii, apa si canalizari, retele, epurarea apelor, piscicultura, etc.